DWAALDETECTIE / LEEFCIRKELS

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Viavgo-nurse-green-man-standing-3.jpg

INTEGRALE FUNCTIE MET VIVAGO

Het Vivago zorghorloge heeft ingebouwde RF-identificatie en is daarmee uitstekend inzetbaar voor de functie van dwaaldetectie. Met de draagdetectie (het horloge signaleert automatisch wanneer het van de pols af gaat), wordt dwaalgedrag met absolute zekerheid opgemerkt. Bovendien is het mogelijk om voor de ene bewoner uit oogpunt van veiligheid deuren gesloten te houden, terwijl voor andere bewoners deuren geopend blijven, eventueel afhankelijk van het tijdstip van de dag. Daarmee is het Vivago horloge uniek in de wereld van zorgtechnologie voor de kwetsbare medemens.

…Lees meer in het factsheet Dwaaldetectie

Open deuren beleid

Conform de wet Zorg en Dwang (1 januari 2020) kunnen per persoon leefcirkels worden ingesteld en kunnen deuren geopend blijven voor de verpleeghuisbewoners, voor wie bewegingsvrijheid de normaalste zaak van de wereld hoort te zijn. Dwaalzônes zijn zodanig in te regelen, dat bouwkundige obstakels niet meer nodig zijn en deuren niet meer afgesloten hoeven te worden.

LOCATE GPS tracker: integraal binnen Vivago

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Locate-neck-old-lady.jpg

Voor mensen, die zich buiten het verpleeghuis veiliger voelen, wanneer zij mobiel alarm kunnen slaan, is de LOCATE GPS tracker volledig geïntegreerd met het vooruitstrevende Vivago systeem voor verpleegoproep en welzijnsmonitoring. Deze GSP tracker heeft een SOS knop, automatische spreekluisterverbinding en een geo-fencing functie. Wanneer de persoon ver van de zorginstelling verwijdert raakt, zal de zorgverlener een automatisch alarm ontvangen en is het terugvinden snel en eenvoudig.