WELZIJN monitoring

VIVAGO CARE:
Bij instellingen voor ouderenzorg en gehandicaptenzorg is Actiaal bekend als distributeur van het unieke Vivago zorg- en welzijnsinformatiesysteem. Vivago combineert de integrale zorgfuncties:
→ verpleegoproep
automatische welzijnsalarmering
→ slaap- en activiteitmonitoring 
→ dwaaldetectie / dwaalpreventie, …lees meer...
door middel van sensoren, die in een fraai en awardwinning horloge zijn ingebouwd. Het systeem is draadloos en via het GSM 3G/4G of het aanwezige vaste datanetwerk. Flexibel en eenvoudig. Vivago draagt bij aan de veiligheid van de meest kwetsbare mens.
Vivago wordt wereldwijd in verpleeginstellingen, bij thuiszorg en in ziekenhuizen toegepast voor de verbetering van de zorg, zoals bij dementie, revalidatie, slaapdiagnostiek en voor mensen met een beperking. Lees hier de volledige beschrijving van het Vivago Zorghorloge en Welzijnsinformatiesysteem

VIVAGO DOMI EN VIVAGO MOVE
De oplossingen voor thuis / op afstand zijn het Vivago CARE horloge met DOMI basisstation (GSM/4G-draadloos internet verbinding) en de Vivago MOVE hiorloge met Blutooth Low-Energy verbdining naar smartphones. Beide oplossingen kunnen zowel in de woning als ook daarbuiten worden toegepast. In de woning hoeft dan geen IP-aansluiting aanwezig te zijn. De cliënt kan zelf een handmatige oproep doen of het horloge doet dit automatisch in een noodsituatie, als de cliënt zelf geen oproep kan maken. In geval van een alarm kan direct een spreekluisterverbinding met de woning (DOMI of smartphone) worden gerealiseerd. Bij de Vivago MOVE maakt het systeem bovendien gebruik van GPS data van de smartphone voor lokalisering. …Lees meer

VIVAGO MOBILE
De Vivago MOBILE app voor smartphone of tablet maakt de informatie van slaap en activiteit zichtbaar voor de zorgmedewerker, zowel binnen het verpleeghuis als voor ambulante diensten. Vivago MOBILE ontvangt tevens notificaties, zoals welzijnsinformatie en alarmberichten, die het zorgproces direct ondersteunen en de informatie daar brengt, waar deze snel noodzakelijk is. Spreekluisterverbindingen en locatiebepaling zijn ook functies van Vivago MOBILE. Vivago MOBILE is er voor Android, iOS (Apple) en Windows devices.

VIVAGO LOCATE
Vivago LOCATE is een gps tracker, die cliënten binnen en buiten een zorginstelling extra veiligheid biedt door een alarmoproep te kunnen maken en via gps gevonden kunnen worden. In geval van nood kan ook een spraakverbinding met de Vivago LOCATE tot stand worden gebracht. Daarnaast is door middel van geofencing functie een automatisch alarm te genereren, wanneer de cliënt zich buiten een afgebakend gebied begeeft. Vivago LOCATE is geheel geïntegreerd met het Vivago systeem en de locatie van de cliënt is realtime in beeld gebracht.

VIVAGO VIDEO VISIT
Door middel van integratie van het VIDEO VISIT programma binnen het Vivago systeem, kan de zorgmedewerker een beeld- en spreekluisterverbinding met de cliënt openen, op het moment van een verpleegoproep of automatisch welzijnsalarm.

De technische werking van Vivago
In een handzaam en fraai vormgegeven horloge zijn sensoren ingebouwd, die continu de beweging van de cliënt monitoren. Uit deze registratie wordt de activiteit ofwel mobiliteit van de cliënt in beeld gebracht en ook de slaapkwaliteit als indicator van een ouderdomsziekte als dementie of stress. De ontwikkeling van de ouderdomsziekte kan beter worden gevolgd en de zorg kan tijdig op de persoon worden afgestemd.
Het horloge alarmeert automatisch bij nachtelijke onrust, verstoord slaapgedrag, hoge activiteit (bijv. bij epilepsie), inactiviteit (bijv. bij laat / niet wakker worden, een val, plots achteruitgaan), beroerte of onderkoeling, dwaalgedrag en het “snel achteruitgaan” van de cliënt of het voortschrijden van een ouderdomsziekte zoals dementie.
Het intelligente Vivago horloge is een uniek sensorsysteem dat personenalarmering (verpleegoproep) combineert met automatische welzijnsalarmering en dwaal- / wegloop-detectie c.q. preventie. De dwaaldetectie is gegarandeerd, doordat het horloge automatisch alarmeert, wanneer het van de pols wordt gedaan. Door middel van het instellen van bakens worden leefcirkels voor ouderen ingesteld, bijvoorbeeld wanneer ’s avonds en ’s nachts de kamer of afdeling verlaten direct gesignaleerd moet worden.

Vivago wordt toegepast in de volgende gebieden:
→ thuiszorg voor ouderen met beginnende of gevorderde dementie,
→ thuiszorg voor ouderen met mobiliteitsbeperkingen,
→ thuiszorg voor ouderen met een hoog valrisico,
→ zorg voor mensen met een verstandelijke beperking,
→ verpleeghuiszorg voor mensen met dementie,
→ revalidatiezorg, zowel intramuraal als extramuraal,
→ slaappoli’s van ziekenhuizen bij onderzoek van slaapstoornissen, apneu, adhd, restless leg etc.

Vivago is een geregistreerde merknaam van het Finse bedrijf Vivago Oy.