LOG-IN SALVEO

Klik HIER om in te loggen op de webapplicatie van Salveo.

SALVEO sensorsysteem:
Actiaal brengt het draadloze sensorsysteem SALVEO op de markt voor leefstijlmonitoring in het kader van AAL (Ambient Assisted Living). Salveo alarmeert wanneer de mens dit zelf niet meer kan. Salveo signaleert afwijkingen in het leefpatroon in de woning en alarmeert naar een meldkamer, mantelzorger of zorgmedewerker in geval van nood (early warning). Salveo maakt het voor de mens veiliger in de eigen woning, stelt de familie gerust en helpt bij het stellen van de diagnose door de verpleegkundige.
SALVEO is een systeem met draadloze sensoren, die in de woning worden geplaatst. Door middel van een internet aansluiting (of openbare telefoonnet) communiceert het SALVEO station met een webserver, die het informatie zichtbaar maakt in overzichtelijke rapportages en alarmen doorstuurt via SMS of e-mail.

 De specificaties van SALVEO zijn:
sensorsysteem op basis van IP (of telefonie) voor leefpatroon monitoring,
herkenning noodsituaties en preventieve automatische alarmering,
standaard geleverd met 6 sensoren (woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, voordeur, temperatuur),
uitbreidbaar tot 16 sensoren (voor extra veiligheid: o.a. rookdetectie, CO-detectie, inbraak),
 additionele functie voor registratie maaltijdgebruik,
alarmering naar e-mail, SMS of telefoon.
gebruiksvriendelijke webapplicatie met overzichtelijke rapportages,

dag-, week- en maandrapport, alarmdiagnose en trendgrafieken,
cliëntenbeheer, alarminstellingen en 2 autorisatie niveau’s.

Ambient Assisted Living
De term AAL wordt gebruikt voor allerlei innovatieve telecare ontwikkelingen voor de thuiszorg. Van eenvoudige sensor- en alarmsystemen tot beeldbellen, video contact met de huisarts of ouderencommunities via internet.  Actiaal is ervan overtuigd dat sensorsystemen in de woonomgeving van de mens, die niet  hinderen in het dagelijks leven, niet privacy gevoelig zijn en vooral niet dwingen tot handelingen, beter geaccepteerd worden door de kwetsbare medemens die langer zelfstandig thuis wil blijven  wonen. Deze sensorsystemen beschikken over eigen intelligentie om afwijkingen in het leefpatroon te signaleren, zodat een zorgverlener preventief kan handelen en hoge zorgkosten kan voorkomen. Mantelzorg of een familielid kan op afstand inzien hoe het met hun dierbare gaat en dat geeft hen extra gemoedsrust. En als de cliënt zelf niet meer in staat is om alarm te slaan (bijvoorbeeld bij een mogelijke val, nachtelijke onrust, niet/laat opstaan of immobiliteit), zorgt het sensorsysteem daar geheel automatisch voor.

SALVEO is ontwikkeld en wordt geproduceerd door het Franse bedrijf Pervaya.