VETO: het verpleeghuis van de toekomst

Het verpleeghuis van de toekomst (VETO) is een (t)huis.

Actiaal ondersteunt Fontys Hogeschool EGT (expertisecentrum gezondheidszorg technologie, Joost van Hoof) bij het ontwerp en de realisatie van de toekomst van onze intramurale en extramurale zorg. In verpleeghuis Vonderhof te Eindhoven van de Vitalis woon- en zorggroep en in De Nieuwe Hoeven te Schaijk van Brabantzorg worden modelappartementen ingericht, waarmee zorgmedewerkers, bewoners en studenten volop kunnen experimenteren. In een consortium van 10 tot 15 toonaangevende bedrijven actief in d zorg, worden nieuwe systemen en oplossingen getest en doorontwikkeld. Het thuisgevoel staat centraal en techniek is onopvallend aanwezig.

VETO wordt als eerste gerealiseerd in zorgcentrum Vonderhof in het stadshart van Eindhoven. De Vitalis WoonZorggroep stelt de ruimte beschikbaar en daarmee is het Living Lab in de slimste regio van Nederland een feit.
Volg de ontwikkelingen op Twitter.

Op vrijdag 4 november 2016 werd in het TV programma Zorg Voor Morgen van Omroep Brabant aandacht besteed aan het Verpleeghuis van de Toekomst (VETO) in zorgcentrum Vonderhof te Eindhoven. Vivago slapmonitoring en Salveo leefstijlmonitoring maken onderdeel uit van de innovaties, die door Fontys Hogeschool, Vitalis woonzorggroep en BrabantZorg worden toegepast. Joost van Hoof, Esther Felix, Peter Verkuijlen en Eveline Wouters komen aan het woord over dit living lab initiatief. Bekijk hier de uitzending.